Natuurlijk maakt een scheiding veel emoties los. Misschien was het niet uw keuze om te scheiden en bent u verontwaardigd. Het komt geregeld voor dat er sprake is van woede en boosheid. Hoe voorkomt u dat deze gevoelens leiden tot een vechtscheiding?

Door vanaf het eerste moment iemand in de arm te nemen die er verstand van heeft, zoals een vFAS-advocaat of mediator, kan een hoop ruzie worden voorkomen. Een gespecialiseerde advocaat/mediator biedt ruimte voor emoties en kan het hele scheidingsproces goed begeleiden. Daar zijn ze voor opgeleid. Dankzij deze begeleiding worden (ex-)partners het makkelijker met elkaar eens en wordt voorkomen dat de scheiding omslaat in een conflictsituatie.

De zorgverdeling van de kinderen is bij veel vechtscheidingen reden voor verzet. Zij worden soms ingezet als machtsmiddel: ‘Als jij niet toegeeft, krijg je de kinderen niet te zien.’ Zelf komen de kinderen in een loyaliteitsconflict terecht.

Kinderen zitten er letterlijk tussenin
Van papa horen ze wat mama verkeerd doet en van mama horen ze kritiek op papa. Dat zorgt ervoor dat kinderen psychisch schade oplopen. Zij houden immers van allebei hun ouders en zitten er letterlijk tussenin. Het is alleen al om deze reden verstandig om een vechtscheiding koste wat kost te voorkomen.

Tegenwoordig zijn er veel goedkope online aanbieders van scheidingen. Stellen moeten dan alles zelf doen en invullen zonder enige vorm van begeleiding en zonder besprekingen. Aan de emoties die bij een scheiding komen kijken, wordt geen aandacht besteed. Een scheiding wordt daardoor niet goed verwerkt.

Scheidingen zijn te ingewikkeld om zelf op te lossen
Scheidingen zijn meestal veel te ingewikkeld om zelf op te lossen. Het komt te vaak voor dat deze mensen later alsnog naar een advocaat moeten om gemaakte fouten weer recht te trekken. Dit brengt dan meestal behoorlijk wat kosten, maar ook langslepende procedures met zich mee. Het doel van de vFAS advocaat- scheidingsmediator is juist om in een vroeg stadium een oplossing te zoeken voor zaken waarover u het samen niet eens bent. Zij zijn opgeleid om een scheiding niet te laten escaleren.

Bron: http://verder-online.nl/