We houden van mensen en van het recht

Betrokken specialisten

Iedereen krijgt vroeg of laat met het familie- en erfrecht te maken. Hét gebied van persoonlijke relaties en van (grote) emotionele betrokkenheid. Een gebied dat in beweging is; het vertrouwde instituut familie verandert. Het recht beweegt daarin mee. Ons kantoor is onafhankelijk, deskundig, integer en betrouwbaar. We houden van mensen en van het recht. We volgen de juridische en maatschappelijke ontwikkelingen op de voet. Onze kennis, jarenlange ervaring en uitgebreide contacten staan volledig in dienst van de cliënt. Van u.

Familierecht

Familierecht is het recht van iedereen. En vergt misschien wel juist daarom een professionele en persoonlijke aanpak. Verzeker uzelf altijd van deskundig juridisch advies. Ervaring, betrokkenheid en begrip zijn noodzakelijk. Net als een realistische inschatting van de mogelijkheden en (uiteindelijk) het gewenste resultaat. Familierecht is onze specialisatie. Met onze kennis, ervaring en contacten kunnen wij u helpen en ontzorgen op alle fronten.

Erfrecht

In het erfrecht gaat het om de afwikkeling van de nalatenschap. Wanneer u erfgenaam bent, volgens de wet of op grond van een testament, lijkt uw positie in eerste instantie duidelijk: u heeft recht op een deel van de erfenis. De gevolgen van het overlijden zijn echter niet altijd goed geregeld.

 

Mediation

Mediation is een vorm van conflictbemiddeling. Een mediator gaat samen met de partners om tafel en streeft naar een goede samenwerking en directe communicatie. Een mediator neemt geen beslissingen, maar helpt partners samen om tot besluiten te komen waar ze zich allebei in kunnen vinden. Dit zijn bij voorkeur duurzame afspraken waarvoor bij beide partners draagvlak is; nu én in de toekomst. Zeker wanneer er kinderen zijn en partners ook in de toekomst met elkaar te maken krijgen, is dit essentieel.

Overlegscheiding

Het belangrijkste kenmerk van overlegscheiden is, dat de scheiding in overleg geregeld wordt, dus zonder rechtszaak. Overlegscheiden gebeurt in alle rust en openheid, met respect voor elkaar. Anders dan bij mediation hebben beide partners een eigen advocaat. Iemand die er voor het individuele belang is, maar niet strijdt tegen de vader of de moeder van de kinderen. Er is daarnaast een derde persoon, een coach, die het proces leidt en ruimte geeft aan de emoties die meespelen. Eventueel kan een vierde persoon aanschuiven, een financieel expert voor de zakelijke kant van het geheel. Zo nodig kan er een kindercoach aan het team worden toegevoegd. Op deze manier wordt alle expertise bij elkaar gebracht om een scheiding respectvol, efficiënt en duurzaam af te sluiten.

Deskundig advies is in deze zaken onontbeerlijk. Wij streven ernaar om in overleg ontstane conflicten op te lossen. Indien dat niet mogelijk is, staan we u bij in een procedure. Meer weten of werken bij Oostlander & Verhoeven? Neem dan contact met ons op!