Wij zijn op zoek voor ons advocatenkantoor in Haarlem naar een enthousiaste, en gedreven juridisch secretaresse/medewerker (m/v). Professionaliteit en nauwkeurigheid zijn de kernwaarden die leidend zijn voor jouw werkzaamheden. Goede administratieve én communicatieve vaardigheden zijn een absolute must. Wat voor ons echter het belangrijkste is, is dat wij in ons werk gedreven worden door een grote interesse in en een liefde voor mensen. Wij zoeken iemand die deze passie deelt.
Functieomschrijving

In deze functie biedt je volledige secretariële ondersteuning en draag je zorg voor continue dienstverlening aan onze drie advocaten. Dit houdt in dat je (pro) actieve ondersteuning biedt op het gebied van mailbox- en agendabeheer, het bewaken van deadlines, het voeren van correspondentie in de Nederlandse en Engelse taal, archivering van (digitale) dossiers, post- en telefoonverkeer. Daarnaast ben je gastheer of -vrouw van ons kantoor, zowel telefonisch als voor bezoekers.

Functie-eisen
  • een afgeronde (secretariële) opleiding en/of derde/vierde jaar HBO opleiding;
  • ruime ervaring met het Office-pakket en goede typevaardigheid;
  • kennis van juridische software, met name BaseNet is een pré;
  • je hebt een stevige persoonlijkheid en je bent proactief en flexibel ingesteld;
  • accuraat en gestructureerd werken is je op het lijf geschreven;
  • je kunt snel schakelen, bent stressbestendig en klant- en samenwerkingsgericht;
  • zowel mondeling als schriftelijk kan je je uitstekend uitdrukken in het Nederlands en Engels.
Wat bieden wij?

Wij bieden je een zelfstandige en afwisselende functie (24 uur, flexibel in te richten) binnen een enthousiast team van collega’s. De sfeer binnen ons kantoor is informeel wat de werksfeer ten goede komt!

Solliciteren?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel of heb je vragen? Neem dan contact op met Kornelie Oostlander (oostlander@oostlanderverhoeven.nl). Indien je direct wilt solliciteren dan ontvangen we graag je motivatiebrief en curriculum vitae.