Het kan lastig zijn als uw ex-partner niet één lijn trekt bij het opvoeden. Bespreek dit bij de mediator. Voorkom een tweedeling, in het belang van uw kinderen.

Wanneer de kinderen na de scheiding bij uw ex-partner zijn, gelden daar wellicht andere regels. Bedtijden worden misschien losgelaten, gezonde maaltijden staan niet elke dag op tafel. Het lijkt voor u alsof het daar één groot feest is. U voelt zich tegelijkertijd ‘de boeman’.

Oog en oor
Dit is bij uitstek een thema dat bij de mediator kan worden besproken. De mediator kiest geen partij, maar heeft oog en oor voor beide ouders. Doel is om wederzijds begrip te kweken in deze kwestie en samen tot een goede oplossing te komen.

Helpen bij huiswerk
Door bij de mediator te bespreken wat u dwars zit, komt er bij de ander meestal al een bewustwording op gang. Vaak is dat al voldoende om iets te doorbreken. De mediator kan ook suggesties doen. Door het belang te onderstrepen om één lijn te trekken in de opvoeding. Of door beide ouders na te laten denken welke afspraken ze hierover kunnen maken. Bijvoorbeeld over meer helpen met huiswerk, een gezonder voedingspatroon, verantwoorde bedtijden en minder tv kijken. De mediator beslist niets, maar adviseert hoe u er samen beter uit kan komen. Daarbij heeft hij ook het belang van de kinderen voor ogen. Zij ondervinden minder schade door de scheiding, als de ouders samen goede afspraken kunnen maken en deze ook nakomen.

bron: verder-online.nl