Voor kleinkinderen is het van grote waarde dat beide grootouders er op belangrijke momenten bij zijn. Zoals hun verjaardag.

Een verjaardag is voor kinderen één van de hoogtepunten in het jaar. Voor hen is het belangrijk dat alle dierbare mensen in hun wereldje hier bij zijn. Ook opa en oma. Gun uw kleinkinderen dit feest en parkeer voor dat moment eventuele bezwaren over uw ex-partner.

Stel ze gerust

U bent gescheiden, maar samen nog wel de (groot)ouders van uw kinderen en kleinkinderen. Voor kleinkinderen kan het een bedreigend gevoel zijn dat hun opa en oma niet meer bij elkaar zijn. Dit zou immers hun eigen ouders misschien ook kunnen overkomen. Stel uw kleinkinderen gerust, door te benadrukken dat u allebei heel veel van hen houdt, al bent u niet meer bij elkaar.

Hou elkaar op het voetstuk

Probeer ruim van tevoren met uw ex-partner goede afspraken te maken over het verjaarsfeestje van uw kleinkind. Voor hem of haar is het het fijnste als u er tegelijkertijd bent, in goede harmonie. Bespreek hoe u het beiden zo prettig mogelijk maken kunt voor uw kleinkind. Én voor de ouders… Zo geeft u een duidelijk signaal dat u er samen altijd voor hen bent als (groot)ouders. Feliciteer elkaar in het bijzijn van uw kleinkind, kijk elkaar aan, en ga respectvol met elkaar om. Zet de ander op het voetstuk waar hij of zij als grootouder hoort. Het is het mooiste cadeau dat u uw kleinkinderen kunt geven. En natuurlijk ook uw eigen kinderen.

(bron: verder-online.nl)